Bekrompen denken anno 2015

YIQDT49i 2

Geschreven door huysgenoot Mario van der Ende 

Het was me wat. Zelfs in een respectabele krant als De Gelderlander werden er vragen over gesteld.
Wat was het geval?

De voetbalbond had in al haar wijsheid besloten om bij de eredivisiewedstrijd Cambuur Leeuwarden – De Graafschap twee Friese assistent-scheidsrechters aan te stellen waarvan er zelfs één in Leeuwarden woont.
Voordat er een bal was getrapt werden begrippen als: partijdigheid, clubsupporters, provinciegenoten, voorkeursbehandeling en geloofwaardigheid de wereld in geslingerd.
Dit soort willekeurige kreten schaar ik altijd onder de noemer: ‘Bekrompen denken anno 2015’.

Wanneer krijgen we in de Nederlandse sportwereld nu eindelijk eens door dat het in de sportarbitrage maar om één ding gaat: KWALITEIT!
Want is het niet zo dat hoe beter de arbitrage fungeert, het spel en de spelers zich beter kunnen ontwikkelen? Discriminatie op basis van land, geboorteplaats of –streek?
En dat in een beschaafd, modern en geciviliseerd land als het onze? Kom op zeg!

Laten we een voorbeeld nemen aan de Internationale IJshockeyfederatie. Die stelden tijdens de Olympische ijshockeyfinale tussen Canada en USA gewoon drie Canadese arbiters aan.
Toen naar de reden hiervan werd gevraagd was het antwoord simpel: ‘It’s because finals deserve the best referees!

Misschien een reden om dat bekrompen gedachtegoed eens voorgoed van ons af te werpen en wat minder rigide, behoudend, bourgeois, beperkt en benauwend te gaan denken?

Meer informatie over huysgenoot Mario van der Ende 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts