Ancilla van de Leest beantwoord 5 vragen voor het Sprekershuys!

  • C1yxuY_XAAAsut0

In dit interview ondervragen wij Ancilla, publiek spreker, schrijver en tv-persoonlijkheid. Sinds 2012 spreekt zij en geeft zij desgevraagd haar ongezoute mening over onderwerpen als digitale rechten, privacy en burgerrechten. Ancilla is bekend van interviews met Trouw,NRC, Parool, Vrij Nederland, Eenvandaag, Radio 1, Pauw & Witteman en RTL Late Night. Ook schreef zij columns en opiniestukken die gepubliceerd zijn in de Nieuwe Revu, The Next Web, De Volkskrant, op Joop.nl en in Financieel Dagblad. Sinds 2016 was zij lijsttrekker van de Piratenpartij.

1.Wat is voor jou het mooiste/leukste aan jouw vak als spreker/dagvoorzitter?
Het meest waardevolle aan sprekersopdrachten is voor mij dat er soms jaren later mensen naar me toe komen en vertellen dat ze in hun leven aan de slag zijn gegaan met de nieuwe ideëen die ik hen heb aangedragen. Om te horen dat je echt impact hebt op iemands levenskeuzes hebt gehad is ontzettend inspirerend! Als dagvoorzitter leer je de sprekers persoonlijk kennen en kan je je enthousiasme voor hun verhaal delen met het publiek. Ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat de sprekers het nét even wat makkelijker hebben!

2. Wat is jouw missie?
We zitten middenin een wervelwind van technologische verandering. Als ik ervoor kan zorgen dat mensen zich betrokken voelen bij de ethische keuzes die er op digitaal vlak worden gemaakt, in plaats van een participant, dan is mijn missie geslaagd!

3. Wat is het belang van privacy?
Digitalisering brengt een hele hoop kansen met zich, maar zet ook een aantal fundamenten van onze vrije maatschappij onder druk. Er worden nu dagelijks keuzes gemaakt over onze plek in de digitale maatschappij. Het is belangrijk dat we daar allemaal actief over nadenken. Zeker het burgerrecht privacy beschermt consumenten en belangrijke beroepsgroepen zoals artsen en journalisten. Is onze data van ons? Wat zegt jouw communicatie over jou? En wat is er allemaal mee mogelijk?

4. Wat is je quilty pleasure?
Als ik een liedje leuk vind laat ik het gewoon wekenlang de hele dag op repeat staan! Op dit moment draai ik bij wijze van spreken de plaat “Panda” van Desiigner grijs.

5. Wat staat er nog op je bucketlist?
Ik zou graag op SXSW in Austin, Texas en op de hackerconferentie CCC in Duitsland spreken.

Wil je meer informatie over Ancilla? Klik hier! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts