De kracht van het verleiden!

CHANTI 4

Geschreven door verbinder Chanti Janssen

Waar zijn we hele dagen mee bezig? Met elkaar verleiden… Hoe bedoel je verleiden? Nou precies zoals ik zeg! We leiden elkaar af! We sturen elkaar apps, Twitterberichten, Facebookberichten, LinkedIN berichten, mails en we bellen elkaar. We spreken af, we praten om het praten terwijl we beiden allang weten dat het gesprek al duidelijk is. Doen we zaken ja of nee, dat weten we na 15 minuten. Laten we to the point komen.

We verzanden in informatie op websites als we geen duidelijke doelstellingen hebben en we hebben alles zo ingesteld dat we niets hoeven te missen! We spreken elkaar aan op kantoor wanneer het ons uitkomt, maar vragen wij ons wel eens af of een ander daar op zit te wachten? Of we iemand uit hun focus halen en of het wel gepast is? Nee toch? Nee! Wij hebben die behoefte om dat te doen en de ander heeft ervoor gekozen het te volgen. Wat houdt dat in?

Ik heb het onderzocht…. We zijn dagelijks 10 minuten per uur bezig met ‘de verleiding’ om niets te hoeven missen, dat is 80 minuten per dag. Dat is 400 minuten per week! Ik zal je helpen, dat is 6,66 uur per week, bijna een werkdag. Ja ik hoor je denken, is dat echt zo? Is dat bij mij ook zo? Nee jij bent de enige waarbij dat niet zo is. Nee, inderdaad… ik lieg. Ja.. je bent erbij ;-).

Als je 10 medewerkers hebt houdt dat dus in dat zij 66,66 uur per week niet productief zijn, althans afgeleid worden. Dat is 1,5 FT’er! Dat is even een bewust-wordt-dingetje he! Hebben we die afleiding nodig om gemotiveerd te blijven? Nee het is een gewoonte geworden, je kunt er ook bewust voor kiezen op bepaalde momenten je telefoon te checken en hem om te draaien voor meldingen… Je te focussen op telefonische acquisitie, afspraken, effectieve LinkedIn posts, content voor de website, voorstellen maken, voorbereidingen treffen, brainstormsessies voorbereiden of welk werk je ook doet. Of dat je in bed ligt en je partner vraagt; ben jij getrouwd met mij of met je telefoon? Herkenbaar? Nee jij bent diegene die de telefoon beneden laat omdat WIFI niet gezond is en je de verleiding niet hebt. Hulde!

Maar het is zo leuk om alles te volgen… Even de tijdlijn af te werken. Wij verleiden elkaar. Het is een gewoonte, een structuur, een routine die we moeten doorbreken. Waarom? Omdat we bewuster moeten zijn van ons onderbewustzijn zodat we er echt bewust voor kiezen om elkaar te verleiden. Hoe gaat dat bij jou? Eerlijk he, want jij bent niets minder of beter dan een ander. Verleid jezelf om je ogen te openen. Het doel van deze tekst is je er enigszins bewust van te maken dat we onbewust alles willen volgen en wat gebeurd er met ons hoofd? We verleiden onszelf… alweer? Ja! Negatief, positief, interessant, onzin… Alles komt binnen, gevraagd en ongevraagd! Dit stuk heb je ongevraagd gelezen dus don’t shoot de messenger 😉

Meer informatie over het Sprekershuys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts