De weg naar nieuw leiderschap

  • Sprekershuys blog

Een blog geschreven over Mare Dialoog

Het korte termijn denken heeft in de afgelopen decennia geleid tot excessen zoals ernstige milieuvervuiling, graaicultuur, structurele werkloosheid en vergaande individualisering van de maatschappij.
Het lineaire denken in combinatie met uitputten van natuurlijke bronnen is niet langer houdbaar, er klinkt steeds vaker een roep om dienend leiderschap en circulaire bedrijfsmodellen.
Eén van de voorvechters van een duurzame maatschappij is Herman Wijffels. Na een carrière als bestuursvoorzitter van Rabobank Nederland en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), is  Herman Wijffels nu hoogleraar Duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht. Over het nut en de noodzaak van nieuw leiderschap gaat Herman Wijffels op 7 april 2016 in dialoog met Marieke de Vrij.
Marieke is spiritueel trendwatcher en maatschappelijk raadsvrouwe. Marieke wil graag bezieling terugbrengen, omdat zij gelooft dat je daardoor duurzame vernieuwing stimuleert en een maatschappelijke vooruitgang boekt.
Nieuw leiderschap is nodig en hoe kunnen we ethiek en integriteit daar een prominente plaats in geven? Hoe transformeren we het korte termijn denken naar lange termijn duurzame structuren, in politiek, bestuur en bedrijfsleven?
Met het bijwonen van de dialoog gaat iedereen in ieder geval waardevolle inzichten opdoen en wellicht een beeld vormen bij de bijdrage die elk individu zelf kan leveren.
Het evenement vindt plaats op 7 april 2016 te Baarn, van 14:00 tot 17:00.
Koop je tickets via www.maredialoog.nl.

Lees meer over Mare Dialoog
Lees meer over huysgenoot Marieke de Vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts