In deze tijd is stilstaan geen optie!

Sprout

Door Karin Husslage

Don’t be afraid to challenge yourself, zei Steve Jobs. Jezelf steeds opnieuw uitvinden, doorgroeien, scherp blijven: het is essentieel voor de huidige generatie ondernemers. Want wie niet constant voorop loopt, wordt keihard ingehaald door iemand anders.

Echte innovatie komt van de mannen en vrouwen die wij bij Sprout ‘de nieuwe generatie ondernemers’ noemen. Ondernemers met een re-te-goed verhaal die niet afhankelijk zijn van vriendjespolitiek. Ondernemers die zich niets aantrekken van gevestigde namen en van hoe het hoort, maar die hun eigen weg gaan en zelf dingen voor elkaar boksen. Die het compleet anders doen, grote risico’s durven nemen, en altijd kijken hoe het beter, slimmer of goedkoper kan. De gevestigde orde heeft regelmatig te ma
ken met het innovator’s dilemma: het onvermogen om écht te innoveren. Het bekendste voorbeeld is Kodak, dat ten onder ging omdat het maar bleef vasthouden aan analoge fotografie. Als het bedrijf eerder had durven toegeven dat digitaal de toekomst was, had het nog een ommezwaai kunnen maken. Ook voor ondernemers ligt dit dilemma op de loer. Want hoe blijf je je verder ontwikkelen als je eenmaal uit die spannende, energieke startupfase bent? Hoe zorg je dat anderen jóu niet weer inhalen? Sprout helpt je jezelf uit te dagen zodat je een nóg betere ondernemer wordt, ziet waar de kansen liggen om verder te groeien. We weten welke slimme mensen je moet kennen en houden je op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen. Daarbij geven we ondernemers die het spel veranderen een podium in onze magazines, op onze website en tijdens onze events. Inclusief uitgebreide borrel natuurlijk, want het echte netwerken gebeurt met een biertje (of koffie, wat je wilt).

Meer informatie over Sprout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts