DROMENJAGER

Marco_Pesch_by_Leonor_Salisch_-_july_2013_(12)

Geschreven door huysgenoot Marco Pesch

“En wat doe jij?” Ikzelf vind het nogal een ingewikkelde vraag. Nou, ik ben acteur, maar ook producent, en daarbij spreker, en ik geef ook workshops, heb een verleden als consultant, doe dat nog steeds af en toe, verder ben ik ook banqueting manager, cocktailshaker, model, presentator, barman, kok en zo heb ik ondertussen geen plek meer voor mijn telefoonnummer op mijn visitekaartje. En is mijn gesprekspartner afgehaakt. En ben ikzelf ook het spoor bijster. Dus bedacht ik de volgende tactieken:

TACKTIEK 1 – INDAMMEN
Stoppen met modellenwerk, stoppen met barwerk, stoppen met consultancy, stoppen met workshops geven, stoppen met produceren, stoppen met spreken, stoppen met koken en alleen de droom uitvoeren: acteren. De rigoureuze versie zeg maar. Dit heb ik een tijd volgehouden, maar toen bleek dat je met acteren net een bruine boterham kan verdienen, 3 hoog 6 achter in een bezem hok kan wonen, je moet douchen op de sportschool en je eigen kleding moet verzetten. Niet bepaald wat ik voor ogen had.

TACTIEK 2 – AANPASSEN
In de foyer, wanneer een theatervoorstelling is afgelopen, stroomt het vol met regisseurs, acteurs, recensenten en ander interessant theatervolk. Hier speel ik de acteur kaart. Maar wanneer we met z’n allen in een klaagzang terecht komen van weinig werk en ploeteren, floep ik eruit dat ik ook eigen werk produceer, simpelweg omdat ik niet naast de telefoon ga zitten wachten. En als banqueting manager werk om dit te bekostigen. Verbaasde blikken is het gevolg. Hoofden draaien zich om en ik voel me ontheemd. Ik ben plots niet meer ‘one of the guys’.

TACTIEK 3 – LIEGEN
Keihard liegen. De ene klus is nog niet afgerond of ik zit alweer in het vliegtuig op weg naar de volgende. Gevolg hiervan is slapeloze nachten, omdat het simpelweg niet in mijn beestje zit om leugens vol te houden.

TACTIEK 4 – FUNCTIETITEL
Mijn meest recente tactiek is mijn functietitel aan te passen: Dromenjager. Bespaart allereerst ruimte op mijn visitekaartje, maar blijkt ook de kern van mijn professionele zoektocht te raken. Ik ben een jager, ik jaag op dromen. Ik speur, jaag, vang, vreet en burp eens goed na. En zoals bij elke vangst, loert er wel weer nieuw avontuur om de hoek. Ik ben dan ook gestopt met uit te leggen wat ik allemaal doe. Het doet er namelijk niet meer zo toe. En wanneer iemand me vandaag vraagt: “En wat doe jij?”, dan antwoord ik: “ik ga me zo weer vol vreten.”

Meer informatie over Marco Pesch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts