Een kwartiertje met Annette van Soest

Annette_promofoto

Geschreven door huysgenoot Annette van Soest

Hoe ziet je droomdag eruit?
’s Ochtends naar de Biënnale in Venetie, vervolgens voor een snelle lunch naar Mexico-Stad: tostada’s met verse ingrediënten op de Mercado de Coyoacán. In een kano varen we daarna over de Umtata rivier, vlakbij Coffee Bay in Zuid-Afrika. Er springen vliegende vissen over ons bootje. De laatste zonnestralen vang ik op vanuit een hangmat ergens op Bali, met een koude Bintang. Een openluchtconcert van Arcade Fire sluit de dag af.

Wat doe je nu?
Ik ben presentator bij BNR Nieuwsradio, waar ik de nieuwsprogramma’s BLT, Spitsuur en het programma De Nieuwe Onderneming presenteer, over bedrijven die de gevestigde orde uitdagen. Daarnaast schrijf ik interviews, voornamelijk voor Sprout en Management Team.

Hoe verlaten mensen de zaal met jou als dagvoorzitter?
Wijzer en blijer. Het gaat om de inhoud, maar er moet ook gelachen worden.

Waar kom je vandaan?
Ik kom uit een schoenmakersgezin in Limburg. Mijn vader repareerde, mijn moeder verkocht schoenen. We woonden boven de winkel. Dat vonden vriendinnetjes reuze interessant. Na sluitingstijd liepen we dan door de winkel op hoge hakken. Oefening voor later.

Wat was je eerste baantje?
Prei poten. Van het geld wat ik daarmee verdiende kocht ik een stereotoren. Onverwoestbaar want ik heb hem nog steeds.

Wat weet niemand van je?
Dat ik dol ben op stokstaartjes. Als ik oud en rimpelig ben begin ik een opvanghuis in Afrika voor stokstaartjes zonder stok of staart. In de tussentijd vang ik het gemis aan stokstaartjes op met mijn twee katten.

Meer informatie over Annette van Soest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts