Hoe vallen de puzzelstukjes in elkaar bij je bedrijf

schelpen

Geschreven door huysgenoot Tineke Rensen
Kleine MKB ondernemers werken veel en hard. Te hard als je het mij vraagt. En dat is NERGENS voor nodig.

‘De Belgische ondernemersorganisatie NSZ stelde in 2011 vast dat 91 % van de ondernemers last had van langdurige stress. Dit uit zich onder andere in: slapeloosheid (24 %), spierpijn en andere lichamelijke pijn (17 %), stemmingswisselingen (11 %), maagklachten (10 %), en gevoelens van depressiviteit (8 %).’
En waarom zou dit in Nederland anders zijn?

Dit onderzoek haal ik aan in mijn boek ‘Geef je concurrenten het nakijken’
Waarom zou je hard werken? Of overkomt het harde werken je voortdurend?
En als je toch vindt dat je wel hard moet werken waarom zou je dan niet die dingen doen die wat opleveren? Zoals bijvoorbeeld meer plezier, meer omzet/marge, minder klanten die vervelend zijn, personeel dat het naar de zin heeft. (Relaxed werken)

Ja hoor ik je zeggen, maar dat heb je niet altijd voor het zeggen. Als dat is wat je denkt kan het zomaar zijn dat je op een glijdende schaal komt waarin veel ondernemers zich bevinden en wat mijn inziens de belangrijkste reden is waarom de uitkomst van het eerder aangehaalde onderzoek zo schokkend is.

Het is een kwestie van willen, door hebben wat je valkuilen zijn, stoppende zaken steeds weer op dezelfde manier aanpakken, van het loslaten van overtuigingen die je niet dienen en van nog veel meer dat zich voornamelijk tussen je linker en rechter oor afspeelt.
Het is eigenlijk veel gemakkelijker om gewoon hard door te werken dan om onder ogen te zien hoe het anders kan en om hier dan ook nog adequate actie op te ondernemen. (Mindset)

Ik zie dat Nederlandse ondernemers over het algemeen best veel van ondernemen afweten, maar ze doen er mijns inziens maar bar weinig mee. Ze reageren op de waan van de dag. Er is vaak geen lange termijn planning en geen doordachte visie, een gedegen financiële begroting ontbreekt vaak, laat staan dat de ondernemer bezig is met het vervullen van zijn/haar missie.
En toch gaat het met de bedrijven van veel van deze ondernemers zeker niet slecht. Dus waarom zouden ze zich met al deze zaken bezig willen houden? ‘Dat kost toch alleen maar nog meer tijd?’
‘Dat is voor grote organisaties waar managers aan het roer staan, niet voor mijn bedrijf.’ ‘Bij mijn bedrijf is dat onzin, want ik kan het toch snel even oplossen als dit nodig mocht zijn.’
Het zijn zomaar wat onuitgesproken gedachten die ten grondslag liggen aan het feit dat zoveel ondernemers te weinig doen met de essentiële ondernemers basis vaardigheden.

Door beter te plannen en meer inzicht in financiën te krijgen kan de ondernemer veel meer overzicht bewaren over het bedrijf en kan hij sneller zien waar er bijgestuurd moet worden. Hij staat meer aan het roer van het bedrijf en hoeft daarom minder brandjes te blussen en is minder overgeleverd aan de waan van de dag. Dat geeft veel meer rust en overzicht. (Plannen)

Als je echt aan het roer staat van je bedrijf en niet, voor een groot deel van de tijd één van de radartjes bent, kun je grote stappen zetten. Dat vergt moed en het loslaten van overtuigingen die niet meer dienen.
Meer informatie over huysgenoot Tineke Rensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts