Ik wil spelen, dus ik ga maken

marcopesch

Geschreven door huysgenoot Marco Pesch
Blind enthousiasme en tomeloze ambitie. Dat is wat mij op een zondagochtend in een aftandse stripclub op de Amsterdamse Wallen bracht. Als acteur komt het je niet aanwaaien. Veel van de best geschoolde acteurs zitten thuis op de bank door een gebrek aan netwerk, gunfactor maar bovenal geluk. Ik besloot het heft in eigen handen te nemen. Ik wil spelen, dus ik ga maken. Niet bij de telefoon zitten wachten op een regisseur die belt voor de rol van mijn leven, maar zelf een film maken. Ik heb een succesvolle crowdfunding campagne opgezet, de begroting rond gekregen en een professioneel team bij elkaar gezocht. Ik kon beginnen met het schrijven aan de film genaamd: ‘De Gelofte’.

Zo struinde onze cast en crew op een druilerige zondagochtend over een verlaten rosse buurt op de Amsterdamse Wallen, op zoek naar de ingang van een stripclub. De lampen werden geplaatst, de figuranten van lauw bier voorzien, de cast kreeg de laatste regie aanwijzingen en de cameraman haalde zijn vinger eens langs de onderkant van de bar. De magie van een film. En zo kwam het script van De Gelofte tot leven.

De Gelofte is een film over de vrijheid om keuzes te maken. Het hoofdpersonage is een jongeman blind voor de keuzes die hij maakt. Wanneer hij geconfronteerd wordt met deze vrijheid overspoelt hem een overweldigend, indringend gevoel. Want wat betekent zijn gelofte van voor elkaar kiezen voor heel hun leven?

En dat is exact waar het voor mij mee begonnen is. Waarom ik zelf een film ben gaan maken. Waarom ik ooit mijn baan als consultant opzei om mijn dromen na te jagen. Waarom ik op een zondagochtend in een aftandse stripclub stond. Ik heb ervaren hoe het is om keuzevrijheid te hebben. En het blinde enthousiasme dat daaruit voortvloeit werkt aanstekelijk. Het creëert een besmettelijke, tomeloze ambitie. En dat zorgt ervoor dat dromen werkelijkheid worden.

Marco Pesch is acteur, producent en spreker. Vanuit zijn productiebedrijf Suit and Sneakers distribueert hij ‘De Gelofte’ op diverse internationale filmfestivals.
Meer informatie over huysgenoot Marco Pesch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts