Jerre Maas | Deel je f*ck ups!

portret_jerre

Deel je f*ck ups!

Daar zat ik dan, als 25-jarige ondernemer bij een gerenommeerde IT partij. Met niets meer of minder dan een idee voor een online trainingsplatform. “De ontwikkeling gaat tussen de 200,000 en 300,000 euro kosten” vertelde deze partij me. “Maar, we zijn bereid om die investering op ons te nemen en partners te worden, in ruil voor 50% van de aandelen”. Als 25-jarige zonder geld en zonder verdere ervaring was ik alleen al blij dat er iemand anders was die in mijn idee geloofde. Zo veel geloofde dat ze er zelfs in wilden investeren! Vol enthousiasme ging ik (natuurlijk) akkoord met de deal.

Een paar maanden later sprak ik een andere partij. Ik vroeg hen wat het zou kosten om zo’n platform te maken. 30,000 tot 40,000 euro was hun inschatting. Een waardevolle les voor mij; vraag bij dit soort grote trajecten altijd op meerdere plaatsen offertes aan!

Fijn he? Dat u deze les zomaar van mij cadeau krijgt?

Vaak zijn wij ondernemers maar met één ding bezig; het delen van onze successen. LinkedIn staat er vol mee. En ik moedig dat alleen maar aan; we staan, samen met onze collega’s, veel te weinig stil bij de successen die we boeken. Het is belangrijk om trots te zijn op de mooie prestaties die we leveren. Het is beter om niet alleen het succes te delen, maar ook hoe het succes behaald is.

Nog mooier vind ik het echter om mensen aan te sporen hun niet-successen te delen. Hun fouten. Hun leermomenten. Hun f*ck ups. Want daar zit de energie en de hilariteit. Daar kunnen anderen pas écht van leren! Hoe ik dat doe? Door mezelf eerst kwetsbaar op te stellen en de groep langzaam in de ‘durf te delen’ modus te brengen. Benieuwd welke ‘blunders’ jouw collega’s of collega-ondernemers begaan hebben? Of benieuwd welke blunders ik door de jaren nog meer begaan heb (ik heb er nog velen!)? Laat me eens langskomen; ik deel je graag met ze!

Wil je meer weten over Jerre als dagvoorzitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts