Mijn eerste stageweek bij het Sprekershuys

Schmitzq

Geschreven door onze enthousiaste stagiair Yordin Schmitz
Sinds maandag 13 april loop ik stage bij het leukste sprekersbureau van Nederland, het Sprekershuys in Groenekan. Maar wie is die nieuwe stagiair nou eigenlijk?
Mijn naam is Yordin Schmitz en kom uit Zeist, zo’n 20 minuten rijden van het mooie stadje dat wij kennen als Utrecht. In 2013 ben ik begonnen met de studie International Business Management op de Hogeschool Utrecht. Deze studie is internationaal gericht en wordt ook volledig in het Engels gegeven, dat was even wennen..

Aan het begin van dit studiejaar kreeg ik te horen dat ik ergens een stage mocht gaan lopen van 10 weken. Dat leek mij een mooie gelegenheid om mijzelf als persoon verder te ontwikkelen en nieuwe interesses op te wekken. Na heel wat sites af te gaan viel mijn oog op een vacature van het Sprekershuys. Ze zochten een stagiair die interesse heeft in de sprekers, het leuk vindt om met mensen te communiceren en met zijn of haar inzicht van toegevoegde waarde kan zijn voor het Sprekershuys. Dat past wel bij mij dacht ik, waarna ik meteen een e-mail stuurde om te vragen of de vacature nog open stond. En dat stond die gelukkig nog. Na een gesprek met Maartje IJzerman, mijn stagebegeleidster, begon ik met mijn stage.

Mijn eerste dag bij het Sprekershuys was heel rustig waar ik zonder druk de tijd en ruimte kreeg om me in te lezen in verschillende systemen, programma’s en hoe er hier gewerkt wordt. Ik kreeg een paar opdrachten die ik zelfstandig kon uitvoeren, maar waar natuurlijk was Maartje altijd beschikbaar was voor vragen en om verder te helpen. Dat was ik niet gewend, 8 uur op één dag werken als student zijnde. Gelukkig kon ik dinsdag al mee naar mijn eerste evenement, de ‘Week van de Ondernemer’ in het Beatrixtheater in Utrecht. Dit was zeer interessant en ik heb daar verschillende huysgenoten gezien zoals Janneke Willemse die een lezing gaf over de cultuurverschillen tussen Nederland en het VK. Gezien mijn internationaal gerichte studie was dat zeer interessant voor mij. Vanaf dat moment wist ik dat deze stage veel te bieden heeft. Dit werd nogmaals bevestigd toen ik mee werd gevraagd naar een lezing van Mark Verhees over positiviteit. Met deze lezing heeft Mark zijn positivisme overgebracht op de hele zaal en natuurlijk ook op mij.

De eerste week is altijd wennen als je iets nieuws doet, zo was dit ook het geval bij het Sprekershuys, maar de spanning was er snel af door de goede sfeer die hier hangt en natuurlijk helpen leuke collega’s daar ook bij.

Deze eerste week is mij goed bevallen en ik heb zeker zin in de komende 9 weken, waar ik veel kan leren in een leuke en ontspannen omgeving waar genoeg ruimte is om mijzelf te ontwikkelen en met nieuwe dingen in aanraking te komen.

Nu moet ik weer verder met mijn werk, ik heb nog een hoop te doen!
Meer informatie over het Sprekershuys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts