Nationale Week Zonder Vlees | Sprekershuys

Nationale Week Zonder Vlees

Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Het doel van deze week is een flexitarisch eetpatroon promoten waarin vlees en vis wordt afgewisseld met vegetarische recepten. Door te proberen en te proeven kom je erachter dat vegetarisch eten helemaal niet saai, smakeloos of ingewikkeld hoeft te zijn. En dan hebben we het nog niet over de enorme positieve impact op dier en milieu gehad!

Het Sprekershuys doet mee met deze Week Zonder Vlees! We houden je op de hoogte wat er op onze bord ligt tijdens de lunch. Doe jij ook mee?

Natuurlijk zijn er ook een aantal huysgenoten die op hun eigen manier een link hebben met dit thema. Lees verder en kom erachter wie deze huysgenoten zijn.

En we hebben twee heerlijke en makkelijke recepten voor je. Zelf gemaakt en geproefd. Eén vegetarisch en één veganistisch!

Week-Zonder-Vlees-logo-nw-juist

Huysgenoten

Jaap Korteweg
Jaap is oprichter en directeur van De Vegetarische Slager. Het grote ideaal is om met De Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meerdere dagen achterwege laten. De grootste slager ter wereld worden, dat is de ambitie van Jaap en zijn team!

Robert Bridgeman
We eten massaal vlees; waarom doen we dat? In het boek ‘Stoppen met vlees’ gaat huysgenoot Robert Bridgeman op zoek naar het antwoord op deze vraag. Ook geeft hij een reeks aan tips voor wie wil minderen of stoppen met het eten van vlees.

Wilfred Genee
Naast presenteren en radiomaken heeft Wilfred samen met met zijn vrouw het boek ‘Vullen of Voeden’ uitgebracht. Het boek gaat over het effect van voeding op het lichaam van kinderen.

Vivian Reijs
Vivian is orthomoleculaire voedingstherapeut, hormoontherapeut, studeert Psycho Neuro Immunologie, naast TV Presentatrice, spreker, auteur van het boek “gezonder met Viv”  en oprichtster van het gezondheidsplatform Vivonline waar ze dagelijks tips geeft over een gezondere leefstijl.

 

Recepten

Shakshuka-Recipe-The-Mediterranean-Dish-100    Vegan-Garlic-Alfredo-Pasta-2

Shakshuka (Links)

Ingrediënten
400 gram tomatenblokjes
Klein blikje tomatenpuree
2 teentjes Knoflook
2 uien
1 paprika
1 aubergine
Kruiden (peter, zout, cayennepeper, komijnzaad, chilipoeder, paprikapoeder
10 takjes peterselie
1 ei per persoon

Bereiding
Snijd de knoflook, ui en de groenten. Bak deze en voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe. Voeg vervolgende de kruiden toe. Maak met een lepel een kuiltje in de saus en breek er een ei in. Doe de deksel op de pan zodat de eieren kunnen stollen. Serveer met naanbrood, rijst, brood of salade.

 

Pasta Alfredo (rechts)

Ingrediënten
2 kleine of 1 grote bloemkool
2 teentjes Knoflook
2 uien
Kruiden (zout, peper, komijnzaad, paprikapoeder, chilipoeder, kurkuma)
50 gram plantaardige boter
10 takjes peterselie
100 gram champignons
Blik artisjokken
75 gram spaghetti
Veldsla

Bereiding
Kook de bloemkool zacht. Doe de bloemkool ik een aparte pan. Pureer de bloemkool en de boter. Voeg de kruiden en de peterselie toe. Kook de pasta in het kookvocht van de bloemkool beetgaar. Bak ondertussen de knoflook, uit en groenten. Schenk de bloemkoolsaus over de groenten. Serveer de pasta op een bord, schep de saus er boven op en serveer met veldsla.

vegetarische maaltijden2

Nog meer vegetarische maaltijden ter inspiratie!

 

Houd onze socials in de gaten hoe het gaat! Doe jij ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts