Ontwerpster Monique Collignon toont veelzijdige en duurzame collectie

Collignon

Meer informatie over huysgenoot Monique Collignon

Vrouwen uit de armoede, en plastic uit het milieu: dat is de boodschap van Collignon’s nieuwe Conscious-collectie
Monique Collignon geeft een heel eigen draai aan duurzame mode. Haar Conscious-collectie heeft een duidelijke boodschap: vrouwen uit de armoede en plastic uit het milieu.

Duurzaam met Waste2Weave
De collectie is een samenwerking met Waste2Weave, een nieuwe partner na Waste2Wear. Zeventig procent van de gebruikte materialen in de collectie is gemaakt van gerecyclede stoffen. Er zijn vier geweven stoffen geproduceerd, waaronder jaquard, visgraat, jeanjean en lurex. Collignon gebruikt verschillende soorten linnen en geverfde stukken kant. Ook heeft ze meerdere looks gemaakt van een oude print waarin haar initialen zijn verwerkt.

Veelzijdige collectie
Collignon heeft voor deze collectie een bloemenprint laten maken die zij in pakken en rokken laat terugkomen. De basiskleuren van de items zijn wit en blauw. Dit trekt de ontwerpster door naar de rest van de collectie: wit en een lichte kleur blauw komen terug in flowy pantalons en blouses. Zoals Collignon het zelf samenvat: “Het is een heel veelzijdige collectie, je kunt alles met alles combineren.”

Meer informatie over huysgenoot Monique Collignon

Bron: http://fashionweek.nl/artikel/10jul16-ontwerpster-monique-collignon-toont-veelzijdige-en-duurzame-collectie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts