Praten om het praten!

Seher-ondersinbedrijf-39 (6)

Geschreven door verbinder Chanti Janssen
Waarom spreken we af? Waarom zoveel gesprekken? Waarom willen mensen altijd praten? Ik ook? Ja soms… Niet altijd hoor, ik wil het wel ergens over hebben. Dat is zowel zakelijk als privé het geval. Koetjes en kalfjes lopen in de wei, daar hoeven we weinig aan toe te voegen. We zijn gezelligheidsdieren, we willen graag kennis uitwisselen en laten zien wat we doen. Maar praten om het praten, daar ben ik geen voorstander van. Als we niet praten, hebben we dan geen deal? Als we een uur praten om niks, dan heb je het toch gehad? Dan is het toch van beide kanten zonde van onze tijd?

Pijl de behoefte
Vragen we genoeg? Vragen we waar men behoefte aan heeft? Dan kunnen we kijken wat we werkelijk voor elkaar kunnen betekenen… Vertellen we eigenlijk wel wat wij kunnen? Waar we van toegevoegde waarde kunnen zijn? Willen we aardig gevonden worden? Zijn we bescheiden? Trots? Dat is best een dingetje toch?

Eigenzinnig VS dienstbaar
Ik betrek het even op mijzelf, dat praat wel zo makkelijk. 😉 Ik wil altijd van toegevoegde waarde zijn, waar en voor wie dan ook. Oké… ik ben zeer eigenzinnig maar aan de andere kant ook erg dienstbaar. Dat is iets wat ik ook vaak vertel als we aan het praten zijn, dan is dat maar duidelijk. Anders kan men ook denken, dat is een bijdehandje! Daar hebben ze overigens ook gelijk in, maar ik werk ook graag voor anderen om uiteindelijk het beste te bereiken voor iedereen! Door soms pittige vragen te stellen kom je tot de kern en dan praten we echt ergens over. In dat geval mikken we op een doel.

Het gesprek
Maar nog even terug, we gaan een gesprek aan, we hebben elkaar ontmoet tijdens een netwerkbijeenkomst of we hebben elkaar gebeld, via Twitter gecontact, LinkedIn… bedenk het maar. We spreken af om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Aangekomen op je kantoor krijg ik een lekker kopje thee. Je hebt van die zakjes waar je losse thee in doet. Welke thee? Alles behalve groen en zwart. Iets kruidigs… Sterrenmix. Het is vrij rustig, er werken leuke mensen, dus laat maar komen dat gesprek! Waar beginnen we? Ik stel voor om elkaar even voor te stellen. Wie ben je en waar kom je vandaan? Wat is je achtergrond? Wat is je passie en waarom doe je het werk dat je doet? Dat is toch leuk om te weten?

Ik mag!
Goed, nu mag ik. Ik bruis van de energie en ga los. Ik vertel over het Sprekershuys, een initiatief waar ik trots op ben! Iets waar we met het team 100% achter staan en iedere dag voor gaan. We denken mee, we willen zowel sprekers als opdrachtgevers ontzorgen, nieuwe concepten in de markt zetten en we hanteren transparante fee’s. We groeien en we krijgen steeds meer huysgenoten (onze sprekers), maar ook opdrachtgevers die ons vragen om mee te denken en die willen dat wij de meest geschikte spreker(s) of dagvoorzitter(s) verbinden aan hun event(s). Dat is toch prachtig? Zij een geslaagd event, wij een geslaagde opdracht voor onze sprekers en een tevreden opdrachtgever.

Spreken met een doel
Een dartbord, zie je het voor je? Die kleuren, die cijfers? Wat is je doel? Waar mik je op? Die rode stip in het midden? Mik daar eens op! Kijk eens heel goed… Als je daar op mikt en dat je doel is, dan is het raak of kom je in ieder geval in de buurt. Mik je maar gewoon op het dartbord en zie je wel wat het wordt? Ja, dan kom je in de buurt, dat is waar, maar dan is de kans groter dat je verder uitwijkt..  In dat geval  gooi je dus duidelijk om het gooien. Dan moet je dus hoogstwaarschijnlijk nog een keer gooien om in de buurt te komen en misschien zelfs nog een keer. Dat is in gesprekkenland dus 3 gesprekken voordat je bij je doel komt… Heb je hem? Mik op je doel, met een lach! Niet alleen met gesprekken overigens….
Meer informatie over het Sprekershuys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts