Sharona Lautoe: ‘Levensalchemie is mijn passie: anderen helpen om te herinneren wie ze zijn, hun intuïtie te ontwikkelen en te co-creëren met wat het leven hen biedt.’ (Deel 1)

Sharona-9

Geschreven door huysgenoot Sharona Lautoe
We zijn oneindig krachtig. En dat vinden we misschien wel spannender dan het accepteren van onze zwakten.

Keer op keer merk ik het weer, tijdens trainingen, coachingsessies en seminars: mensen vinden het veel makkelijker om hun minder sterke punten te benoemen, dan hun krachten.

“Het leven overkomt mij”

We zijn als menselijk collectief lange tijd in de veronderstelling geweest, dat het leven ons overkomt en we een effect/ product zijn van onze omgeving.
Dit is maar tot op zeker hoogte het geval. Uiteraard, als alles energie is –en dat is het- dan heeft de omgeving zeker een effect op ons.
Echter, zijn steeds meer van ons aan het ontdekken wat voor effect wij op onze omgeving kunnen hebben!

Een prachtige en krachtige verschuiving.

Niet langer ontlenen we ons bestaansrecht alleen aan de kennis in ons hoofd, het geld in onze portemonnee, of we die baan nou wel of niet krijgen, of de mening van de ander. We ontdekken steeds vaker dat we zélf onze ervaring creëren en het leven een organisme is dat reageert op onze keuzes.

Dit bewustzijn creëert krachtige, initiatiefrijke en creatievere werknemers. Als medewerkers zich minder afhankelijk kunnen opstellen van mogelijke kritiek van anderen op nieuwe ideeën en minder bezig zijn met de jacht op de hoogste functie, ervaren ze meer innerlijke stabiliteit. Een ingrediënt dat de innerlijke creatiekracht (en innovatiekracht) doet stromen.

Natuurwetten zijn gebaseerd op creatiekracht, en deze kracht bevindt zich in ons.

Creatiekracht: het vermogen om moeiteloos invloed uit te oefenen op de processen in en om ons heen. Zoals één van mijn mentoren Marianne Williamson zegt: “An embryo doesn’t have to try to become a baby, and an acorn doesn’t have to set the goal to become an oak tree.”

We raken soms zo verstrengeld in de wereld van doelen, taken en doen, dat we vergeten wie we zijn en de creatiekracht die in ons is. Immers, dat embryo-tot-baby verhaal is een waar testimonial dat we moeiteloos creëren; daar zijn wij ons eigen bewijs van!

Levensalchemie is het bewust toepassen van je creatiekracht in je leven en werk.

Als je begint te herinneren wie je ten diepste bent, een proces dat grotendeels gebaseerd is op ZIJN in plaats van DOEN, leer je te luisteren naar je innerlijke gps: je intuïtie. En ik geloof dat intuïtie de wegwijzer is van jouw creatiekracht. Een uniek ‘weten’ dat vertrouwd voelt en jouw stap voor stap helpt jouw creatiekracht op jouw unieke manier te delen met de wereld.

Levensalchemie

Ik ondersteun mensen in het ontdekken van deze innerlijke alchemist. Om de ruimte tussen zijn en doen, actie en reactie, stimulus en respons te gaan bewandelen.

Als we leren naar onze intuïtie en innerlijke wijsheid te luisteren, gaan we ervaren dat we een grotere invloed op het leven hebben, dan we ooit hadden durven dromen.
We gaan dan beseffen dat we een groot deel van de stimulus zijn en, dus een co-creator van de respons. Hoe krachtig is dat?

Niet langer dienen we een leidinggevende, een kritische collega of een bepaalde werkomgeving de schuld te geven van onze stagnatie in groei. We kunnen duidelijker de voorwaarden creëren om vanuit onze kracht bij te dragen, duidelijker aangeven wat we hiervoor nodig hebben en daarmee een bijdrage leveren aan het bedrijf vanuit plezier, vertrouwen en pro-activiteit.

Om deze innerlijke wijsheid te ontdekken, dient een bewustwording plaats te vinden van de blokkades die we tegen deze creatiekracht hebben gebouwd en simultaan een ontsluiering van onze heelheid en kracht.

En ik heb dit aan den lijve ondervonden: Mijn vermogen om op mijn dieptepunt het goud op de bodem te vinden om nóg meer vrijheid en ruimte in mijzelf te ontdekken, is regelmatig op de proef gesteld.
Als jonge leidinggevende heb ik door 2 burn outs mijn creatiekracht en innerlijke alchemist doen ontwaken. Dwars door ondernemingsperikelen, teleurstellingen en grote risico’s is er aan veel kanten aan het vertrouwen in mijn creatiekracht geschud. Van het basismetaal wat ik aangereikt kreeg in deze situatie, heb ik groei-goud gesmeed.

En dat is deels gegaan met coaching, workshops en doen..maar grotendeels door stilte op te zoeken en ruimte te geven aan mijn intuïtie en creatiekracht. Die schreeuwt soms van de daken, maar meer dan eens fluistert het in de stilte. Als niemand anders mij vertelt wat te doen (extern), maar ik naar mijzelf leer luisteren (intern).

Meer informatie over huysgenoot Sharona Lautoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts