Sharona Lautoe: ‘Levensalchemie is mijn passie: anderen helpen om te herinneren wie ze zijn, hun intuïtie te ontwikkelen en te co-creëren met wat het leven hen biedt.’ (Deel 2)

Sharona Lautoe Blog 2

Geschreven door huysgenoot Sharona Lautoe
Co-creëren met wat het leven je biedt.
De bewustwording van blokkades is grotendeels ervaren dat je illusies hebt opgebouwd die je doen geloven dat de creatiekracht zich niet IN jou bevindt, maar buiten jou.
De illusie dat anderen jou moeten accepteren, voordat je dit zelf kan. De illusie dat zekerheid te vinden is buiten jezelf –in werk, diploma’s, geld, goedkeuring- in plaats van in jezelf.

Het moment dat we deze illusies doorzien, onszelf gaan vergeven en vertrouwen, ontvouwt zich de werkelijkheid dat het leven je kansen biedt om te creëren, te groeien, overvloed te ervaren in elk moment. Simpelweg als jij ervoor kiest. Simpel. Niet makkelijk.

Flexibele werknemers, die vanuit een basis vertrouwen, creativiteit en ondernemersmentaliteit een actieve bijdrage leveren; de eerste stap wordt gezet door te kiezen voor je creatiekracht en datgene wat je jouw ten diepste doet oplichten!

Ik moet zeggen dat ik geloof dat mijn eigen persoonlijke ontwikkeling ten grondslag ligt van de coach die ik vandaag de dag ben.
Veel, heel veel mijn eigen kwetsbaarheid in duiken, leren vertrouwen op mijn eigen gevoel en leren van mijn fouten in en buiten coachingsgesprekken.
Daarom zou ik je zeker aanraden om zelf een coach in de hand te nemen die je op deze vlakken helpt onderzoeken, voelen en ervaren.

Boeken komen voor mij echt op 4e plek. Na persoonlijke ontwikkeling, training/opleiding en ervaring.
Als je namelijk met een ander persoon in gesprek zit, kan de hoeveelheid aan methodieken en tools flink in de weg staan..heb ik eerder in mijn coach-schap ervaren. Mensen willen gezien en gehoord worden..dat is eigenlijk 80% van het coachinggesprek. De overige 20% zijn evt. tools/methodieken en afspraken om actie te ondernemen. En mensen écht zien en horen kan het beste als jij je zelf ook ziet en naar je jezelf hebt leren luisteren.

Anyway, ik wilde dit met je delen. Omdat ik sterk geloof dat veel coaches deze stap overslaan. Waarmee het een kwestie wordt van ‘mensen in hun kracht zetten’…in plaats van dat ze er zelf in stappen. Veulll duurzamer en authentieker.

Meer informatie over huysgenoot Sharona Lautoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Voorgestelde posts